top of page

Tiineysultra

Tänään meillä oli varattuna aika tiineysultraan Siilinjärven Karvaiseen Kaveriin. Punnitsimme Tessan ja paino näytti tällä kertaa 13,5 kg eli pientä heittoa edellisestä kerrasta. Pääsimme melkein heti toimenpidehuoneeseen ja ultrattavaksi. Selällään pöydällä oleminen ei ollut Tessalle aluksi mieleen, mutta hetken rauhoittelujen jälkeen se antoi ultrata mahansa ihan rauhassa.

Kun näytölle ilmestyi kuvaa, pystyin itsekin selkeästi näkemään, että jotain siellä mahassa varmasti on. Eläinlääkäri osoitti kahta etualalla olevaa alkiota ja kertoi niiden sydänten sykkeestä. Pienten sydänten pumppaus oli selkeästi havaittavissa. Hetken aikaa ultraa pyöriteltiin Tessan vatsaa pitkin, mutta täysin varmaksi voitiin todeta vain kaksi etualalla olevaa alkiota. Näin omasta mielestäni kaksi muutakin alkiota, mutta täysin varma niistä ei voinut olla ja eläinlääkärikään ei halunnut tätä spekuloida. Hän totesi, että ultra on tarkoitettu vain toteamaan nartun tiineys ja tarkempi pentujen määrä nähdään vasta myöhemmin tehtävässä röntgenissä. Toki ultrassa on mahdollista nähdä pentujen määrä, jos kyseessä on kokenut ultraaja. Mutta tähänkin vaikuttaa alkioiden sijainti ja liikkeet. Lähdimme ultrasta oikein hyvillä mielin kotiin, kun nyt oli saatu todellinen varmistus Tessan tiineydestä.

bottom of page