top of page

Seljankan Toska (FI-MVA)

"Tessa"

Seljankan Toska eli tuttavallisemmin Tessa on ensimmäinen dreeveri, joka tuli perheeseemme. Olimme päättäneet ottaa metsästyskoiran, joka sopisi elämäntyyliimme ja toivomaamme käyttötarkoitukseen eli jänismetsälle.

Kävimme tutustumassa pienikokoisiin ajaviin metsätyskoirarotuihin Kuopion erämessuilla 2013. Dreeveripisteellä käynti vakuutti meidät ottamaan dreeverin. Tessa saapui meille samana syksynä ja valloitti sydämemme täysin niin yksilönä kuin rotuna. 

Perustietoja

Syntymäaika: 14.8.2013 

Säkäkorkeus: 32 cm

Sukupuoli: narttu

Väri: kolmivärinen

Tessa on perusluonteeltaan rauhallinen ja melko itsenäinen koira, mutta osaa välillä olla myös melko itsepäinen. Kotioloissa Tessa rakastaa omien ihmisten lähellä olemista, leikkimistä ja silittelyä. Metsästyskauden ulkopuolella Tessan mielestä parasta on juosta maaseudulla vapaana kaverikoirien kanssa ja tällöin Tessa pysyykin melko hyvin näköetäisyydellä. Mutta mielenkiintoisten hajujen ilmaantuessa korvat tahtovat kadota kaverilta kokonaan. 

Metsästysominaisuudet

Tessa on metsästyominaisuuksiltaan periksiantamaton ja itsenäinen, mutta kuitenkin hakuvaiheessa yhteyttä pitävä. Tarpeeksi tuoreen hajun löydyttyä Tessa käyttää usein muutamia herättelyhaukahduksia ajoeläimen ylössaamiseksi. Haukku Tessalla on kuuluvaa, kaksiäänistä ja kertovaa. Metsästysintoa tältä kaverilta löytyy paljon ja metsälle mentäessä ei rauhallisesta sohvaperunasta ole enää tietoakaan, vaan esiin nousee täysiverinen metsästyskoira.

Arin ja Tessan ensimmäinen yhteinen jänis ja Tessan aivan ensimmäinen jänis.

Outin ja Tessan ensimmäinen yhteinen jänis.

bottom of page