top of page

Tiineysröntgen


Eilen meillä oli edessä jännittävä hetki, kun Tessalla oli varattuna tiineysröntgen Karvaisessa Kaverissa. Pääsin mukaan huoneeseen seuraaman kuvausta ja avustamaan koiran paikallaan pitämisessä. Tällä kertaa Tessa oli jo paljon rauhallisempi vastaanotolla verrattuna ultrakäyntiin. Saimme kuvattua vatsan helposti niin kylkiasennossa kuin selällään. Odottelin kyllä pientä rimpuilua selälleen käännettäessä, mutta sitä ei tapahtunutkaan. Kaikki meni oikein hyvin ja kuvia päästiin tutkailemaan näytöltä nopeasti.

Eläinlääkäri osoitti kuvista välittömästi viiden eri pennun kallot. Aika pian hän kuitenkin sanoi, että kyllä siellä kuudeskin näyttäisi olevan selkärankoja seuraten. Vielä hetken kuvia tutkittuamme päädyimme kuuteen pentuun melko varmaksi. Eläinlääkäri oli vielä hiukan epäileväinen voisiko siellä olla jopa yksi enemmän. Lopputulema nähdään vasta pentujen syntyessä, mutta lähtökohtaisesti odotamme kuutta pentua syntyväksi. Eli pentujen lukumäärä muuttui huomattavasti ultraan verrattuna, jolloin nähtiin vain 2 alkiota. Kyllä tuo Tessan mahan kasvu on antanut viitteitä koko ajan isommasta pentumäärästä. Kotiin päästyämme mittasimme vatsanympäryksen, joka oli 71 cm. Reilu pari viikkoa sitten mitattuna se oli tasan 60 cm, eli paljon on kasvua tapahtunut siinä ajassa.

Tessan röntgen kylkiasennossa

Tänään aloitimme pentulaatikon rakentamisen, tai oikeastaan Ari saa kunnian tästä rakennelmasta. Olin hankkinut jo pentulaatikon pohjan VIP-storelta, jonka uskon olevan kätevä alusta puulattian suojaksi. Pentulaatikko tehtiinkin kyseisen pohjan mittojen mukaisesti. Lopputuloksesta tuli oikein mainio ja nyt alkaa olla kaikki valmista pentujen syntymää varten.

bottom of page